Як правильно зберігати продукти?

Categories Здоров'я, СаморозвитокPosted on

Овочі і фрукти Depositphotos_1862481_s.jpg.pagespeed.ce.oILgIjosN6
Всі овочі і фрукти виділяють етилен – безколірний газ, який провокує достигання. Чим спіліша рослина, тим більше в ній газу. Найбільшу кількість етилену виділяють перестиглі плоди, наприклад гнилі помідори. Якщо помідор або шкірку від банану покласти в коробку з недостиглими персиками і закрити, то останні почнуть достигати швидше. В промислових масштабах овочі і  фрукти для прискорення дозрівання закривають у камерах з етиленом.
В ідеалі овочі та  фрукти варто зберігати в паперових пакетах окремо один від одного (папір створює ізоляцію, у тому числі від хвороб). Поліетиленові пакети теж підійдуть, головне, щоб вони були сухими. Якщо ви плануєте з’їсти овочі/фрукти впродовж декількох днів, тримати в холодильнику їх не обов’язково.
Мед
Один з тих продуктів, які  краще не зберігати у холодильнику. Це не живий організм і в ньому не відбуваються біохімічні процеси, які можна уповільнити з допомогою холоду. Через низьку температуру він буде кристалізуватися та гуснути.
Яйця
Якщо шкарлупа у яєць не пошкоджена, то вони можуть прекрасно зберігатися без холодильника (близько місяця). В холодильнику теж можна зберігати без проблем на будь-якій полиці.  Яйця зіпсуються лише  в тому випадку, коли полежать в теплі декілька тижнів.
Вершкове масло, соняшникова та оливкова олії1393959062_cooking_oil
Вершкове масло зберігати в холодильнику згідно з терміном придатності. Упаковку важливо щільно закривати, інакше воно стане гірким.
Соняшникову та оливкову олії не варто зберігати у холодильнику, вони замерзають і стають густими.  Їх краще зберігати у темному місці в темних  скляних пляшках – для уникнення впливу сонячного світла.
Хоча є й така олія, яку краще в холодильнику зберігати: лляна, кунжутна та інша олія свіжого віджиму.
Гриби
Якщо говорити про лісові гриби, то це продукт, який швидко псується і у свіжому вигляді може знаходитись в холодильнику не більше двох днів. При цьому вони повинні бути сухими, тому перед зберіганням варто почистити їх, а мити вже перед приготуванням. При можливості краще їх готувати одразу після збору. Чи, наприклад, засушити або заморозити.
Промислово вирощені гриби – шампіньйони, гливи, енокі можуть тиждень зберігатися в холодильнику.
Цибуля та часник
Їх потрібно зберігати в прохолодному місці, яке провітрюється, інакше вони засохнуть і згниють.
Шоколадchocolate65.jpg.pagespeed.ce.TSqLU7GHqr
Шоколад рекомендується зберігати при кімнатній температурі, тому що від холоду на ньому з’являється білий наліт (виступає масло какао). Білий наліт також може з’явитися, коли шоколад не свіжий. Якщо какао-масло в шоколаді добре кристалізоване, то його можна зберігати і в холодильнику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *